Telkens dommelde ik wel weer in, maar dan werd ik vijf minuten later alweer overvallen met een luid gezoem boven mijn oor. Een zwaai met mijn hand in de lucht leverde vaak geen enkel resultaat op. Soms was het heel even stil, maar dan plots hoorde ik weer een zacht zoemend geluid dat langzaam maar zeker steeds dichter bij kwam. Net op het moment dat ik zeker wist dat de mug boven mijn hoofd vloog was het stil. Was hij nu op mijn gezicht geland om mij met een jeukende muggenbult af te straffen? Direct deed ik het licht aan. Dit keer zal meneer mug mij niet ontkomen, moedigde ik mezelf aan. Met vermoeide ogen staarde ik naar het plafond. Er was niks te zien. Ik schudde de gordijnen wat heen en weer, in de hoop dat de mug misschien rond zou gaan vliegen. En jawel, daar ging ie. Ik pakte het eerste beste tijdschrift dat voorhanden lag en rende achter de mug aan. En met een doffe klap tegen de muur viel het even helemaal stil in de kamer. Ik haalde voorzichtig het tijdschrift van de muur. Dat is nummero 27 mompelde ik tegen mezelf. De plat geslagen mug zat net als al die andere dode muggen als een opvallende lelijke plek op mijn pas behangen muur. Normaal gesproken was ik daar wel zuur van geweest. Maar de muggenplaag hield me al zo lang uit mijn slaap, dat ik niet eens meer onder de indruk was van deze nieuwe vlek op de muur.
 

Help, ik heb muggen!

Ik weet, de schuld ligt volkomen bij mijzelf. Ik heb vorige week zelf de hele nacht mijn slaapkamerraam open laten staan. Het was ook zo warm in huis! Maar met dat zuchtje frisse wind zijn er schijnbaar tegelijkertijd heel wat muggen meegekomen. Ik kruip mijn bed weer in. Sla de deken over mij heen en doe de lamp uit. Het is stil in mijn slaapkamer, heerlijk stil. Zullen ze nu dan echt allemaal dood zijn? Langzaam aan val ik in slaap. En dan plots, daar is er weer één! Houdt het nou nooit op?? Beneden in de woonkamer heb ik vliegengordijnen. Het fijne van een vliegengordijn is dat het niet alleen vliegen tegenhoudt, maar ook muggen. Toch zie ik het niet zitten om een vliegengordijn helemaal op maat te knippen en in mijn raamkozijn te plaatsen. Ten eerste omdat ik totaal niet handig ben en ten tweede omdat ik niet eens weet welk vliegengordijn hiervoor geschikt is.

 

Een raamhor de oplossing!

Van de week zag ik in een folder ook nog van die kant en klaar op maat gemaakte raamhorren. Zo’n raamhor is echt prachtig. Je kunt ze zo in of op je kozijn plaatsen. Een prachtige oplossing voor veel mensen, maar aan mijn beurs helaas niet besteed. Uiteindelijk ben ik die nacht in slaap gevallen en ben ik door het gezoem heen geslapen. Ik stond op met een record van 9 muggenbulten verspreid over mijn armen, benen en gezicht. Vastbesloten was ik om die dag actie te gaan ondernemen. Een zoektocht naar muggengaas via google op internet leverde al snel veel resultaten op. Ik vond één webwinkel in vliegengordijnen en muggenhorren die gevestigd zat in mijn woonplaats; Zutphen. Makkelijker kan niet. Even snel online bestellen en daarna gelijk afhalen! Scheelt ook nog eens verzendkosten…


raamhor
 

Ik bestelde een raamhor, heel goedkoop! Het horrengaas dat ik kocht had een standaard afmeting van 130x150cm. Ik knipte het raamhor voorzichtig op de juiste maat en heb het met de meegeleverde klittenband stripjes aan het kozijn bevestigd. Ik heb nog één nacht achter muggen zitten vangen, maar daarna was het stil. Door het raamgaas kon ik mijn slaapkamerraam lekker open laten staan zonder dat er muggen en andere rare insecten mijn slaapkamer binnen konden vliegen.  Zo heb je dus van een klein stukje horrengaas heel veel plezier!