De zon staat hoog aan de hemel te bakken! De huizen worden warm van binnen, hoogste tijd dus om de deuren open te gooien! Als jouw deuren nog niet voorzien zijn van vliegengordijnen, krijg je waarschijnlijk direct spijt want er heerst een enorme vliegenplaag. Nou zal dat vast niet in heel Nederland zo zijn. Maar bij ons is het goed raak. Ik hoef de deur maar heel even open te doen of er zitten alweer een paar van die dikke bromvliegen in mijn huis. Ontzettend irritant en bovenal vies ook nog! Toch wil ik net als alle andere Nederlanders die schuifpui en die deur naar de achtertuin openzetten. Zo kan ik tot 's avonds laat het getjilp van de vogeltjes nog horen en voel ik me veel meer één met de natuur.
 

Mijn katten en hond vinden het natuurlijk fantastisch wanneer de deuren open blijven staan. Het geeft hen wat meer vrijheid want ze kunnen zelf bepalen of ze lekker in de tuin gaan liggen of binnen in de woonkamer op de bank. Met het mooie weer hebben mijn huisdieren het altijd een beetje heen en weer. Het lijkt wel of ze niet weten wat ze willen. Als ze buiten zijn, dan willen ze weer naar binnen en als ze binnen zijn willen ze weer naar buiten. Ik had voor mezelf al een hele mooi hordeur voor de schuifpui in gedachte. Maar de katten en de hond kunnen daar niet doorheen. Met als gevolg dat ik dus als een soort portier telkens op kan staan om Poes Klaartje naar binnen te laten, om kater Hendrik naar buiten te laten, om hond Marnix weer naar binnen te laten en Kitten Saartje weer naar buiten te laten. Het zou een complete dagtaak worden! Toch heb ik voor die schuifpui het liefst gewoon een grote deurhor. Daar kan geen enkel insect doorheen omdat het gewoon helemaal afgesloten is met muggengaas.
 

De oplossing voor een hordeur met huisdieren was gelukkig nabij want sinds kort zijn er kattenluiken speciaal voor hordeuren. Het is niet zo dat je dit zo even kant en klaar koopt. Nee, het kattenluik en de hordeur koop je separaat van elkaar. Maar vervolgens kun je zelf het kattenluikje in het horrengaas aanbrengen. Dat is even passen en meten en ook komt daar wat knipwerk bij kijken. Maar gezien het grote profijt dat je er uiteindelijk aan over houdt, is die moeite maar een peuleschilletje. De kattendeur is geschikt voor de hordeur van gaas en voor de schuifpui hor van gaas. Het luikje is verkrijgbaar in de webshop van Vliegengordijnkopen.nl.

 

Handige vliegengordijnen voor gezinnen met huisdieren!

De schuifpui hor is dus met kattenluik opgelost. Nadeel is wel dat de hond er niet doorheen past. Ik moet dus nog steeds af en toe opstaan om Marnix naar binnen of buiten te laten. Eventueel zou hij ook nog door de achterdeur kunnen, maar de schat is liever lui dan moe. En prefereert mij als portier boven zelf door de slierten van het vliegengordijn te lopen. Bij de achterdeur hangt nu een kattenstaart gordijn. Dat is zo'n vliegengordijn met van die hele dikke pluizige strengen. Vergeleken met de gaas lamellen of de kunststof strengen denk ik dat dieren gemakkelijker door kattenstaarten heen lopen. Het materiaal kleeft ook niet aaan elkaar en kan ook niet, zoals bij sommige kralengordijnen wel gebeurd, achter het halsbandje blijven hangen. Veiligheid staat natuurlijk voorop als je huisdieren hebt.
 

Zoek je ook naar geschikte vliegengordijnen waarbij je huisdier gemakkelijk kies dan voor een hor met kattenluik of een kattenstaart. Het zal even wennen zijn voor jouw hond of kat, maar ze zijn zo aan de nieuwe situatie gewend.

Bestel 'm hier:

kattenluik hordeur